Pyłek pszeli zamiast miodu
Miód warto jeść ze względu na jego zdrowotne właściwości. Nie jedna babcia, czy mama podaje go dzieciom w okresie wzmożonych przeziębień, gdy jesień wokoło.
Coraz bardziej modny i popularny staje się także pyłek pszczeli, którego intensywny żółty kolor sprawia, że ślinianki zaczynają intensywniej pracować. Gdzie można go kupić? W sklepach ze zdrową żywnością, a na początku jesieni także na różnego rodzaju sezonowych festynach czy dożynkach, gdzie pszczelarze sprzedają swoje wyroby w bardzo atrakcyjnych cenach.
Jak wygląda pyłek pszczeli? Ma on postać granulatu. Jak często spożywać ten dar natury? Wystarczy łyżeczka py łku, by zapobiec wszelkiego rodzaju przeziębieniom.
Warto spożywać go także wtedy, gdy będziemy już przeziębieni, wówczas jest to bardzo dobre lekarstwo. Najlepiej spożywać pyłek pszczeli naprzemiennie z miodem.
Choć miód ma więcej zastosowań (można dodawać do różnego rodzaju potraw), to coraz więcej miłośników miodu właśnie przekonuje się także do pyłku.