Pyłek pszeli zamiast miodu

Pyłek pszeli zamiast miodu

Miód warto jeść ze względu na jego zdrowotne właściwości. Nie jedna babcia, czy mama podaje go dzieciom w okresie wzmożonych przeziębień, gdy jesień wokoło.

Przeczytaj również: Marskość wątroby

Coraz bardziej modny i popularny staje się także pyłek pszczeli, którego intensywny żółty kolor sprawia, że ślinianki zaczynają intensywniej pracować. Gdzie można go kupić? W sklepach ze zdrową żywnością, a na początku jesieni także na różnego rodzaju sezonowych festynach czy dożynkach, gdzie pszczelarze sprzedają swoje wyroby w bardzo atrakcyjnych cenach.

Przeczytaj również: Tolerancja alkoholu

Jak wygląda pyłek pszczeli? Ma on postać granulatu. Jak często spożywać ten dar natury? Wystarczy łyżeczka pyłku, by zapobiec wszelkiego rodzaju przeziębieniom.

Przeczytaj również: Co się dzieje, gdy alkoholik ma kaca?

Warto spożywać go także wtedy, gdy będziemy już przeziębieni, wówczas jest to bardzo dobre lekarstwo. Najlepiej spożywać pyłek pszczeli naprzemiennie z miodem.

Choć miód ma więcej zastosowań (można dodawać do różnego rodzaju potraw), to coraz więcej miłośników miodu właśnie przekonuje się także do pyłku.